Het leven is kort en dus is het van belang om zoveel mogelijk te ervaren. Maar soms is kwaliteit beter dan kwantiteit. Je kunt 20 verschillende vakanties ervaren, maar het is vaak beter om gewoon 1 hele intense en indrukwekkende vakantie mee te maken. Dat laatste bereik je dan ook via een noorderlicht vakantie van xplorethenorth. Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat eigenlijk altijd op iedereen een blijvende indruk achterlaat. Het mooie aan een noorderlicht vakantie is ook dat je deze vakantie dus meemaakt in een prachtig gebied.  Je trekt immers naar het noorden van Lapland en daar heb je zonder het noorderlicht al een enorm indrukwekkende vakantie. Helemaal als je gewend bent aan vakanties in het zuiden van Europa. Maar wat een noorderlicht vakantie natuurlijk zo onvergetelijk maakt is de ervaring met het noorderlicht. Dit moet je gewoon in ieder geval 1 keer in je leven gezien hebben. Natuurlijk is het leuk om overal op de wereld leuke ervaringen op te doen, maar hoe ouder je wordt, hoe meer alle ervaringen steeds meer op oudere ervaringen beginnen te lijken. Je eerste zon-, zee- en strandvakantie is nog enorm indrukwekkend, maar tijdens je 5de, 10de of 20ste is het pure routine. De details zijn weliswaar anders vanwege de locatie, de kleur van het water, de kwaliteit van het voedsel, et cetera, maar de essentie is hetzelfde. Je doet dan eigenlijk ook niet echt nieuwe ervaringen meer op. Maar tijdens een noorderlicht vakantie zul je weer tot op het bot geraakt worden. Dat wat er na het zien van het noorderlicht door je heen gaat is eigenlijk met geen woord te beschrijven. Vooral ook omdat iedereen iets persoonlijks ervaart. Sommige mensen worden er stil van en denken aan niets, terwijl andere mensen opeens over de diepere vragen van het leven beginnen na te denken. Weer een ander zal misschien tranen in de ogen krijgen en zo heeft iedereen zijn eigen verhaal na het zien van het noorderlicht. Je kunt het dan ook niet ervaren via het verhaal van iemand anders. Je moet het zelf met eigen ogen zien. 

Boek een georganiseerde noorderlicht vakantie bij xplorethenorth.be

Een noorderlicht vakantie is uiteraard spannend en avontuurlijk en daarom is het ook een vakantie die je niet zelf even op eigen houtje uitstippelt. Dat kan natuurlijk wel, maar het is beter om te vertrouwen op de expertise van Xplore The North. De reisleiders van Xplore The North zijn bekend met het gebied, weten wanneer je er het beste naartoe kunt gaan en weten ook waar je zoal kunt verblijven. Zij kunnen je als flashpacker de meest comfortabele hotels laten zien, maar als je liever dicht bij de natuur wilt blijven, dan kun je ook terecht in een knusse blokhut. Je kunt kiezen voor excursies of een leuke rit met de hondenslee. 

Kies voor de reis die bij jou past

Kijk dus vooral ook eens op de site van xplorethenorth.be en boek een noorderlicht vakantie die goed bij jouw wensen past. Denk hierbij aan zaken als: 

  • Locatie (hotel, hutje)
  • periode (zomer, winter)
  • benodigde kleding
  • Fotografie apparatuur

Categories: Vakantie en Recreatie