Er zijn klassieke tekenen dat uw riool verstopt kan zitten, maar er zijn ook een heel aantal tekenen die gemakkelijk voor iets anders aangezien kunnen worden. Denkt u dat uw riool verstopt is? Dan is het verstandig om iemand te bellen, zodat het riool ontstopt kan worden. Twee kenmerkende tekenen van een verstopt riool zijn de volgende:

  • Stank
  • Water dat niet zakt

De muffe lucht van water dat te lang staat, die kennen we allemaal. Als deze lucht binnen uw huis naar boven komt, dan weet u snel genoeg dat het ergens niet helemaal goed gaat. Is het riool verstopt, dat is niet vaak de vraag die als eerste gesteld wordt. Toch is dat wel een vraag die u uzelf moet stellen op een dergelijk moment. Hoe sneller een verstopping opgelost kan worden des te eenvoudiger is het. Een ander teken dat uw riool verstopt kan zijn is dat het water in de douche niet meer goed wegloopt of dat het water in de wastafel er lang over doet om weg te lopen. Uiteraard is het verstandig om eerst de zwanenhals in zo een geval na te kijken, want deze “verstopping” kunt u gemakkelijk zelf oplossen. Helpt dit echter niet, dan is het zaak om iemand te laten komen. Er kunnen zeepresten in de leidingen zitten, maar ook vet, stof en andere viezigheid. Etensresten zijn binnen huishoudens ook vaak een directe aanleiding voor een verstopping. Daarnaast kunnen er voornamelijk in openbare gelegenheden zich problemen voordoen met ongezuiverd rioolwater, iets waar u zich thuis niet meteen druk om hoeft te maken. Bij Rioolprobleem Kwijt kunnen ze u helpen met een riool dat verstopt is. Aarzel niet om ze te bellen, dit kan 24 uur per dag binnen België en uiteraard zeven dagen in de week. Wilt u meer weten over hun service kijkt u dan op: rioolprobleemkwijt.be. Tevens kunt u op hun website alle informatie vinden die u maar nodig kunt hebben, zowel eerste hulp bij rioolproblemen, als alle informatie over hoe u een afspraak kunt maken. 

Ik heb een stankprobleem, is mijn riool verstopt?

Of uw riool verstopt is, is vaak alleen door een professional vast te stellen. Ook omdat de meeste mensen tegenwoordig zelf de makkelijke opties (zoals de zwanenhals legen) al geprobeerd hebben, voordat ze een professional bellen. Toch is het vaak niet afdoende om zelf even de gootsteen te ontstoppen. Er kunnen op die manier grotere problemen ontstaan die ervoor zorgen dat u op een later tijdstip alleen maar meer problemen met het riool kunt verwachten. Een verstopte wasbak kan er namelijk voor zorgen dat er zich ophopingen voordoen of dat er zelfs scheuren in de leidingen ontstaan. Als een van de leidingen knapt of kapotgaat, dan bent u toe aan een grootschalig onderhoud. Iets waar niemand echt op zit te wachten. Riool verstopt – bel een professional.

Uw lokale vakman komt u helpen

Wanneer u bemerkt dat alles wat u zelf gedaan heeft om de verstopping te verhelpen, niets gedaan heeft of het wellicht zelfs erger geworden is, dan is het de hoogste tijd om een lokale vakman te bellen. Rioolprobleem Kwijt helpt u direct om een vakman in uw regio te vinden, zodat deze zo snel mogelijk bij u thuis is en u kan helpen uw probleem te verhelpen. Wanneer het riool verstopt is, zijn er altijd mogelijkheden om dit zo snel en geschikt mogelijk op te lossen. Uw lokale vakman zal u zo snel en goed mogelijk helpen. De service van Rioolprobleem Kwijt is dag en nacht bereikbaar, dus als u een urgent probleem hebt, aarzel niet om ze te bellen.